Szingli csajok

A szingli csajok szabadon pasizhatnak…

Egyre többen vannak manapság a szingli csajok. Régebben az, hogy valaki szingli volt, az egyfajta megbélyegzést jelentett, szégyellni való dolog volt, főleg egy kisebb településen. Sokszor keltek szárnyra pletykák az egyedül élő nők körül. Igaz, nem is úgy hívták még régen az egyedül élő nőt, hogy szingli, hanem úgy, hogy vénlány. Vénlány, aki lekésett a párválasztásról, és bizonyára olyan elviselhetetlen alak, hogy egy férfinek sem kell, vagy éppen túlságosan kényes, túlságosan válogatós. El sem tudták képzelni azt, hogy egy egyedül élő nő is lehet boldog, pedig lehet. A szingli élet nem egyenlő a magányossággal.

Ma már más a helyzet. A szingliség, mint társadalmi jelenség egyre inkább elfogadottabb, és általános dolog. A szingli csajok sokszor büszkék is arra, hogy ők szinglik. Sokszor ezek a cseppet sem boldogtalan szingli csajok csapatba verődve járják a bulikat, és élvezik, boldogan vállalják fel szingliségüket, és azt, hogy flörtölhetnek bárkivel.

A szingli csajok független, teljesen önálló nők, akik azt hangoztatják, hogy a férfiak segítsége nélkül is tökéletesen boldogulnak az életben. Vagy legalábbis ezt a látszatot szeretnék kelteni. Az, hogy ezt az életformát a szingli csajok választják maguknak; vagy beletörődnek a sorsukba, az kérdés. Az, hogy nekik nem megy a pasizás, – ennek a pozitív oldalát nézve nem a depresszióba zuhannak, hanem inkább a szingli csajok társaságát keresve igyekeznek jó társaságra lelni, az bizony kérdés és megoldás is egyben. Tehát a szingli csajok akarnak-e, akartak-e szinglik lenni, vagy a sors hozta így, és a szomorúság helyett felvállalva ezt a tényt inkább kiélvezik a pasinélküliség előnyeit? Alapvetően ez jobb megoldás, mint szomorúan teljes magányba burkolózni.

Az ember társas lény, és társasági lény is, és ha a szingli csajok egymás között találják meg a társaságukat, az jó dolog.
Jó dolog az is, hogy ha a szingli csajok hazamennek, akkor igazán azt csinálhatnak az otthonukban, amit akarnak, nem kell senkihez alkalmazkodni, nem kell senki takarítónőjévé válni, nincs egy olyan ember, aki elvárással van feléjük, akire főzni kell, akinek meg kell felelni. Van, akit nyomaszt ez a dolog, és az számára a szabadság, ha az otthonában azt tesz, amit akar, különösebb feltételek nélkül. Nagyon meg lehet szokni ám ezt az önállóságot. Félő is, hogy ha egyszer netán ezek a szingli csajok mégis találnak egy olyan pasit, akivel szívesen megosztanák az életüket, megosztanák az otthonukat, akkor nehezen fog menni az alkalmazkodás. De persze ez is csak akarat kérdése.

A szingli csajok tudják azt a lelkük mélyén, hogy mégiscsak jó lenne, ha volna egy férfi mellettük, akihez odabújhatnának, s többé nem lennének magányos éjszakáik, és még nappalaik sem.

Alapvetően nem is biztos, hogy a szingli csajok nem bújnak oda a pasikhoz. Bizonyára, ha kedvük kívánja, akkor oda bújnak egy-egy férfihoz, de mivel szinglik, így nem tartoznak magyarázattal senkinek, és bárkihez oda bújhatnak, ha szabad. Ám egyikkel sem kívánnak tartós kapcsolatot teremteni, vagy legalábbis az együttélés szintjéig eljutni. A szingli csajok tehát sokszor nincsenek pasik nélkül, hanem akár a pasizás terén is lehetnek szabadabbak, mint a többiek…